Välkommen på en grundkurs i Specialsök

På grund av återbud finns två platser kvar på denna kurs som börjar 23/2.

Specialsök är en aktivering för hund och förare där föraren utbildar hunden att söka, hitta och markera en specifik doftetikett i olika typer av miljöer. På grundkursen får du kunskaper om hundens luktsinne, hur hunden arbetar för att hitta doftetiketten, grunderna i sökarbetet och hur du bäst belönar din hund. Den doftetikett vi använder oss av är röd Kong Classic.

Tonvikten är på praktik men kursen innehåller även en del teori. De praktiska övningarna förutsätter engagemang för övriga kursdeltagares hundar. För bästa inlärning och koncentration för både hund och förare så tränar vi en hund i taget och vi tränar inne i klubbstugan, din hund måste därför kunna vänta i bilen. Tyst och lugn hund kan även vara inne i klubbstugan om du tar med en bur till den.

Första kurstillfället börjar vi med teori och avslutar med ett kortare praktiskt träningspass med hundarna.

Kursen har inga förkunskapskrav men hunden bör vara minst 5 mån vid
kursstart.

Kurstid: Torsdagar kl 18.30 – 20.30 den 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3,
20/4, 4/5.

Kursavgift: Kursen kostar 1800:-

Anmälan: till instruktören Christina Radeby på mail, christina.radeby@telia.com