Hundars språk, inlärning och din egen påverkan på hunden

Nedanstående kurser hålls regelbundet. Anmäl gärna intresse till hug@svalovsbrukshundklubb.com men håll också ögonen på aktuella kurser som du ser om du klickar här!.

Fördjupningskurs

På kursen fördjupar vi oss i inlärning samt hundens sinnen och signaler. Du får lära dig mera om hur du och din egen kommunikation påverkar din hund. Vi pratar om hur vi som hundägare kan förmedla en känsla till hunden och vikten av att tänka samarbete och kommunikation i all inlärning. Du får lära dig mera om belöningsträning både med och utan klicker, motivation och hur hundens olika drifter påverkar motivation, träning och relation. Kursen innehåller både teori och praktik.

Förkunskapskrav: fortsättningskurs för valpar eller motsvarande kunskap. För hundar minst 7 mån vid kursstart samt förare som har en målsättning att träna vidare med sina hundar.

Relation och samspel, en teorikurs med praktiska inslag

Kursen baseras på Kenth Svartbergs bok; Bra relation – om samspelet mellan hund och människa med TSB-modellen som står för Trygghet, Samarbete och Bestämmande.

Kursen riktar sig till både den som är ny som hundägare som till de hundägare som känner att de vill utveckla sin kunskap om hur de kan påverka samspelet med sin hund. En förutsättning för deltagande är ett engagemang i kurskamraterna och deras hundar.

Förkunskapskrav inga men har du en valp bör den vara minst 4 mån vid den praktiska träningen i slutet av kursen