Specialkurser

Nedanstående kurser hålls regelbundet. Anmäl gärna intresse till hug@svalovsbrukshundklubb.com men håll också ögonen på aktuella kurser som du ser om du klickar här!.

Balansträningskurs

Vi använder naturliga hinder som finns i vår omgivning. En rolig aktivering på promenaden som förbättrar kommunikation och samarbete mellan hund och förare och en nyttig fysträning där hunden får träna små muskelgrupper och lära känna sin kropp.

Vi kommer också att titta på grundläggande massage och stretching av din hund.

Intressant för alla men framförallt för dig som vill hålla hunden i form.

Förkunskap: Ingen, och för hundar av alla åldrar!

Grundkurs i klickerträning

Det här är en kurs för dig som är intresserad av klickerträning. Du kommer att få grundläggande kunskaper och börja lära dig att utveckla rätt beteenden hos din hund samt se hur du som förare kan påverka din hund med hjälp av en betingad förstärkare – en klicker.

Du kommer också lära dig grunderna för att dela upp moment, sätta upp kriterier för träningen, hantera belöningar, förstå grunderna i att skapa beteendekedjor men även praktiska övningar som nos- och tasstarget samt externbelöning. Vi kommer att varva teori och praktik under kurstillfällena.
Förkunskapskrav: Inga men hunden bör vara minst 4 mån.

Trix & Konster (även ibland kärleksfullt kallat trix & trams)

Du får lära din hund lekfulla övningar för att på ett positivt sätt aktiverar hunden mentalt. Det är övningar helt utan krav på prestation och precision vilket vanligtvis leder till bättre kontakt mellan hund och förare.

Förkunskapskrav: Valpkurs eller motsvarande kunskap