Tävlingsinriktade kurser

Nedanstående kurser hålls regelbundet. Anmäl gärna intresse till hug@svalovsbrukshundklubb.com men håll också ögonen på aktuella kurser som du ser om du klickar här!.

Grundfärdigheter för tävlingslydnad samt lydnad i bruksprov
Kursinnehåll

Det här är en kurs för dig som är intresserad av att tävla med din hund. Du får lära dig mer om belöningsträning med eller utan klicker, hur du motiverar din hund på ett sätt som passar dig och din hund och hur du skapar förutsättningar för att hitta rätt energinivå i 20 olika grundfärdigheter t ex skapa en målbild, belöningskontroll, bakdelskontroll, utgångsposition, hålla fast, sitt/ligg/stå. Du får också lära dig mer om hur du som förare påverkar din hund både när det gäller kroppsspråk och engagemang.

Förkunskapskrav: valpkurs eller motsvarande kunskap

Tävlingslydnad Startklass samt Lydnaden i Appellklass

Det här är en kurs för dig som vill träna med målsättningen att tävla med din hund. Vi tränar på grundfärdigheterna och sätter samman dem till kedjor. Du får lära dig mer om belöningsträning med eller utan klicker, hur du motiverar din hund på ett sätt som passar dig och din hund och hur du skapar förutsättningar för att hitta rätt energinivå i olika övningar. Du får också lära dig mer om hur du som förare påverkar din hund både när det gäller kroppsspråk och engagemang.

Förkunskapskrav: kursen i grundfärdigheter eller motsvarande kunskap.