Tävlingsinriktade kurser

Nedanstående kurser hålls regelbundet. Anmäl gärna intresse till hug@svalovsbrukshundklubb.com men håll också ögonen på aktuella kurser som du ser om du klickar här!.

Beroende på instruktör och upplägg så kan kurserna se lite olika ut. Du kan välja kurs lite grann utifrån din ambitionsnivå eller förkunskap.

Lydnadskurs med inrikning på att komma igång med hundträning

Vi arbetar med både allmänlydnad och vissa tävlingsmoment för att komma framåt och ökar svårigheterna efter varje ekipages förmåga och nivå.

När vi höjer kraven efterhand så arbetar vi med hela gruppen som en aktiv ”störning” så att din hund vänjer sig vid att det kan förekomma både hundar och människor på plan utan att man ska bry sig om dem.

Moment som vi använder oss av är exempelvis hopp, ställande och längre platsliggning och vi försöker att få till ett tävlingslikt fotgående som utveckling av följsamhet som ni tränat på valp- eller grundkurs.

Ålder: Minst sex månader
Förkunskapskrav: Valpkurs eller fortsättning valp, eller allmänlydnad grund eller motsvarande kunskaper hos hunden.

Grundfärdigheter för tävlingslydnad samt lydnad i bruksprov
Kursinnehåll

Det här är en kurs för dig som är intresserad av att tävla med din hund. Du får lära dig mer om belöningsträning med eller utan klicker, hur du motiverar din hund på ett sätt som passar dig och din hund och hur du skapar förutsättningar för att hitta rätt energinivå i 20 olika grundfärdigheter t ex skapa en målbild, belöningskontroll, bakdelskontroll, utgångsposition, hålla fast, sitt/ligg/stå. Du får också lära dig mer om hur du som förare påverkar din hund både när det gäller kroppsspråk och engagemang.

Förkunskapskrav: valpkurs eller motsvarande kunskap

Tävlingslydnad Startklass samt Lydnaden i Appellklass

Det här är en kurs för dig som vill träna med målsättningen att tävla med din hund. Vi tränar på grundfärdigheterna och sätter samman dem till kedjor. Du får lära dig mer om belöningsträning med eller utan klicker, hur du motiverar din hund på ett sätt som passar dig och din hund och hur du skapar förutsättningar för att hitta rätt energinivå i olika övningar. Du får också lära dig mer om hur du som förare påverkar din hund både när det gäller kroppsspråk och engagemang.

Förkunskapskrav: kursen i grundfärdigheter eller motsvarande kunskap.