Grundkurs i Hoopers

Hoopers är en fantastisk aktiveringsform och hundsport där vi utvecklar samarbete, kommunikation och relation med hunden.

I Hoopers ska hunden ta sig igenom en bana bestående av olika hinder och
målbilden är att du som förare ska kunna dirigera hunden på avstånd.
Tack vare att det inte är några hopp, höga höjder eller snäva svängar kan alla hundar träna Hoopers oavsett ålder, storlek och ras/typ.
Se mer information längre ner.
Kursinnehåll: Genom positiv förstärkning i träningen får hunden bekanta sig med hoops, tunnlar, tunnor och staket. Vi tränar enstaka hinder, kortare kombinationer och provar enklare banor.
Föraren introduceras i att handla (styra) hunden på distans och hunden tränas i självständighet och flexibilitet.
Förkunskapskrav: Inga förkunskaper i Hoopers krävs, men eftersom vi kommer jobba med lös hund på planen behöver du ha en stabil inkallning på din hund.
Plats: Svalövs brukshundsklubb
Datum och tid: Lördagar kl.10-11.30, 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11.
Kursavgift: 1200 kronor
Anmälan: Intresseanmälan görs till c.hagstrom75@outlook.com.
När du fått besked om du kommit med på kursen kommer även info om hur kursavgiften betalas.
Observera att antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller!
Varmt välkomna med er anmälan!

Läs mer här :

Vad är Hoopers?
Hoopers är en hundsport där målet är att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunderna för denna hundsport.
Vem är Hoopers för?
Hoopers passar alla hundar och är en fantastiskt rolig aktiveringsform. Ålder, ras och storlek är nästan irrelevant. Det är också lämpligt för hundar som inte får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en atlet eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämdplats. Förutsättningen är dock att hundarna gärna samarbetar med sin förare.

Hur fungerar Hoopers?
Hoopers består av en bana som hunden ska ta sig igenom i en viss ordning. Till skillnad från Agility behöver hunden inte hoppa på en Hoopersbana.
Banan består av bågar (bågar), tunnlar, tunnor och staket (grindar).
Ordningen, avståndet och antalet hinder beror på klassen som hund och förare startar i.
En stor egenhet är att hundföraren INTE springer med runt banan. Hundföraren tar sin hund till start i början och går sedan in i sitt utsedda dirigeringsområde, som inte får lämnas under tiden hunden springer på banan. Hunden guidas på distans med endast kroppsspråk, och ljudsignaler.
Mjuka svängar, inga hopp.
Hoopers har inga hopp, utan hoops (bågar) som hunden ska passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom (tunnlar), bakom (staket) eller runt (tunnor) för att ändra riktning,
Banorna byggs med flytande mjuka
linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden.

Varmt välkomna med er intresseanmälan!