Grundkurs i specialsök

Kursstarten har senarelagts med anledning av FHM och SKKs restriktioner 10m3/person inomhus. Är du intresserad av att vara med så kontakta instruktören för mer information och för att ställa dig i kö för kommande kursstart.

Tisdagar kl 18.30-20.30 den 1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3.

Specialsök är en aktivering för hund och förare där föraren utbildar hunden att söka, hitta och markera en specifik doftetikett i olika typer av miljöer. På grundkursen får du kunskaper om hundens luktsinne, hur hunden arbetar för att hitta doftetiketten, grunderna i sökarbetet och hur du bäst belönar din hund. Den doftetikett vi använder oss av är röd Kong Classic.

Tonvikten är på praktik men kursen innehåller även en del teori. De praktiska övningarna förutsätter engagemang för övriga kursdeltagares hundar. För bästa inlärning och koncentration för både hund och förare så tränar vi en hund i taget, din hund måste därför kunna vänta i bilen. Tyst och lugn hund kan även vara inne i klubbstugan om du tar med en bur till den.

Kursen är för hundar över 6 mån och har inga förkunskapskrav.

Kursen kostar 1650 kr och du anmäler dig till instruktören Christina Radeby på mail christina.radeby@telia.com