Hoopers kurs

Fulltecknad! Fler tillfälle kommer i höst för er som inte kom med denna gång

Hoopers är en fantastisk aktiveringsform och hundsport där vi utvecklar samarbete, kommunikation och relation med hunden.

I Hoopers ska hunden ta sig igenom en bana bestående av olika hinder och målbilden är att du som förare ska kunna dirigera hunden på avstånd.
Tack vare att det inte är några hopp, höga höjder eller snäva svängar kan alla hundar träna Hoopers oavsett ålder, storlek och ras/typ.

Plats: Svalövs brukshundsklubb
Datum och tid: Onsdagar kl.18.30-20.00, 30/8, 6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10.
Kostnad: 1200 kronor, betalas via Bg: 364–4549 eller Swish: 1 235 931 381
senast: 23/8.

Ta med egen vattenskål till din hund. Vi har alla våra hundar vaccinerade men skyddet mot exempelvis kennelhosta är inte hundraprocentigt. Vatten finns på klubben.

Se mer information om Hoopers längre ner.

Kursinnehåll: Genom positiv förstärkning i träningen får hunden bekanta sig med hoops, tunnlar, tunnor och staket. Vi tränar enstaka hinder, kortare kombinationer och provar enklare banor. Föraren introduceras i att handla (styra) hunden på distans och hunden tränas i självständighet och flexibilitet.
Förkunskapskrav: Inga förkunskaper i Hoopers krävs, men eftersom vi kommer jobba med lös hund på planen behöver du ha en stabil inkallning på din hund.

Märk betalning med: Hoopers, ert namn samt medlemsnummer

Om du inte är medlem sedan tidigare betalar du medlemsavgift via https://brukshundklubben.membersite.se.

Vi har alla våra hundar vaccinerade men skyddet mot exempelvis kennelhosta är ju inte hundraprocentigt, så ta även med egen vattenskål till din hund.
Anmälan görs till Cecilia Hagström på c.hagstrom75@outlook.com.
Observera att antalet platser är begränsade, så först till kvarn gäller.
Varmt välkomna med er anmälan!

Vad är Hoopers?
Hoopers är en hundsport där målet är att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunderna för denna hundsport.
Vem är Hoopers för?
Hoopers passar alla hundar och är en fantastiskt rolig aktiveringsform. Ålder, ras och storlek är nästan irrelevant. Det är också lämpligt för hundar som inte får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en atlet eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämd plats. Förutsättningen är dock att hundarna gärna samarbetar med sin förare.
Hur fungerar Hoopers?
Hoopers består av en bana som hunden ska ta sig igenom i en viss ordning. Till skillnad från Agility behöver hunden inte hoppa på en Hoopersbana. Banan består av bågar (bågar), tunnlar, tunnor och staket (grindar). Ordningen, avståndet och antalet hinder beror på klassen som hund och förare startar i.
En stor egenhet är att hundföraren INTE springer med runt banan. Hundföraren tar sin hund till start i början och går sedan in i sitt utsedda dirigeringsområde, som inte får lämnas under tiden hunden springer på banan. Hunden guidas på distans med endast kroppsspråk, och ljudsignaler.
Mjuka svängar, inga hopp
Hoopers har inga hopp, utan hoops (bågar) som hunden ska passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom (tunnlar), bakom (staket) eller runt (tunnor) för att ändra riktning, Banorna byggs med flytande mjuka linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden.