Uppföljning av intresseanmälningar till vårens kurser

För att alla som gjort intresseanmälningar och kanske tänker göra det, ska ha en uppfattning om hur anmälningarna kommit in, kommer här en sammanfattning.

Till sök-kursen har fem ekipage anmälts. Här kan troligtvis endast en till komma med.

Till kursen grundfärdigheter för tävlingsträning har endast två anmält sig. Denna kurs syftar till att ge dig bättre förutsättningar att börja träna din hund på ett tävlingsmässigt sätt och ge dig kunskap i grundfärdigheter som lek och belöning (även externbelöning), grundläggande kunskaper om moment, hur man tränar i grupp, ge och ta feedback, shaping och klicker m.m.

Kursen fördjupad valp är, som tidigare angetts, fulltecknad. För er som gärna velat prova den och har en hund som hinner bli ett år framåt våren och ännu inte anmält sig, finns det ju en möjlighet att anmäla sig till fördjupningskurs för hundar över 12 månader, där det ännu finns platser kvar

Till prova på rallylydnads-kursen finns det ännu ett antal platser kvar. Detta är kanske något för dig som gått valpkurs eller allmänlydnadskurs och sedan inte vet vad ni ska fortsätta med. Rallylydnad är inte så precist som t ex vanlig lydnad är, läs gärna om det på nätet.

Till kursen IPO-R har fyra ekipage anmälts. Detta är för Svalövs BHK en helt ny form av träning/ tävling, som säkert kommer att utvecklas om intresse finns.

Till spårkursen är sex ekipage anmälda och här kan man inte ta fler. För er som tänkt anmäla er, kan vi föreslå specialsök istället. Hundarna får jobba med näsorna på båda ställena om än på olika sätt. Specialsök har som instruktör Christina Radeby, som har specialutbildning på denna form av arbete.

Valpkursen har ännu så länge bara tvåanmälda, så här kan ni som just skaffat valp, hänga på.

Lycka till!
Christina Andersson
HUG Svalövs BHK