Några ord från ordföranden

Hej alla medlemmar!

Semestrarna är slut och vi återgår till något som verkar vara det nya normala. Åtminstone för 2020.

Min egen semester förändrades brutalt av att min Bella somnade in. Ena dagen var hon pigg och glad och gick ett spår, nästa dag tynade hon bort och dog. Bara hundfolk kan nog riktigt förstå sorgen över en bästa fyrbent vän som gått vid ens sida i 12 år. (För mig var hon för övrigt den bästa vännen oavsett antal ben)

Året har hittills varit präglat av Corona men vår verksamhet är ju relativt förskonat eftersom vi mestadels är utomhus. Vi fick visserligen ställa in ett klubbmöte och 2 tävlingar eftersom reglerna då bara tillät 10 personer totalt. Men i augusti kunde vi komma igen och genomföra två uppskattade och väl genomförda spårprov. Hur vi gör med klubbmötet i Oktober återkommer vi till.

Eftersom klubben fyller 40 år i år så hade vi hoppats ha en jubileumsfest men med tanke på fortfarande rådande restriktioner och att många av våra medlemmar tillhör riskgrupper så bestämde styrelsen att skjuta upp festen till nästa år. Ett beslut som inte var lätt, men under rådande omständigheter är det inget att göra något åt.

Jag kan notera en väldigt trevlig nystart nu i augusti/september. Det är mycket på Facebook om våra kommande aktiviteter och måndagsträningen verkar slå rekord i deltagare. Glädjen och engagemanget är högt. Vi har sett nya ansikten både på appellplan och bland funktionärer, i en grad som nog inte varit på mycket länge. Det är otroligt glädjande och ger oss som varit med ett tag en ny tillförsikt. Och otroligt roligt att nya medlemmar upptäcker glädjen i att göra saker tillsammans.  Genom föreningslivet lär man känna människor som man kanske inte hade gjort annars, människor som man delar ett stort intresse med.

Trycket på våra kurser i höst är högt. En sökkurs blev full nästan omedelbart. En valpkurs blev snabbt full så vi fick planera in en till med start i oktober. Kul! Har du valp och inte kommit in på en kurs ännu så håll ögonen öppna. Under tiden du väntar är du välkommen på våra valpträffar som hålls varje torsdag kl 18.30. Lite enklare träning, miljöträning och allmänt valp-prat med kunniga instruktörer. Och, som sagt, allmänträningen finns där för alla medlemmar helgfria måndagar under större delen av året.

Och för att göra vårt arbete bättre så gå gärna in på länken och skriv vad du tycker kan förbättras:

Enkätundersökning

Med hopp om att pandemin snart drar bort så önskar jag alla en skön hundhöst så hoppas jag vi ses på klubben eller i skogen!

Jonas Lundén