Sökkurs för nybörjare nr. 2

Det är jättekul att vår sökkurs för nybörjare blev så populär! Kursen blev snabbt full och många har efterfrågat en ny kurs. Vi har pusslat lite med vår planering och startar nu en till! Se nedan beskrivning och tider. Välkomna att anmäla er. Det finns några platser kvar?

SÖKKURS FÖR NYBÖRJARE nr 2 2020

Sök (personsök) är ett fantastiskt sätt att aktivera både dig själv och din hund. Oavsett om du vill tävla eller bara vill komma ut i naturen.
Du kommer att få lära dig olika metoder att träna din hund att bli duktig på att söka upp människor ute i skog och mark. Vi kommer att gå igenom följande:
Vindövningar.
Syn/Ljudretningar
Sök i system
Rullmarkering
Skallmarkering
Hur hunden utnyttjar vinden
Vittring
Belöningsmetoder
Figurantarbete
Att tävla i Sök
Efterhand gör vi mer sammansatta och lite svårare övningar. Naturligtvis anpassade till hur långt du kommit i träningen.

Din hund behöver ha allmän vardagslydnad och kunna vara lös i skogen. Den måste komma på inkallning.

Kursen är på 5 tillfällen där första tillfället är ett teoripass utan hund i klubbstugan på
Svalövs Brukshundklubb. Övriga 4 tillfällen håller vi till i skogarna runt Klåveröd. Förutom dessa 5 tillfällen ingår även 1 tillfälle tillsammans med sökgruppen som tränar på söndagar där du kan få en inblick i hur fortsättningen ser ut. Efter kursen är du naturligtvis välkommen att fortsätta träna i någon av våra träningsgrupper i mån av plats.

Kurstid

Tillfälle 1. Klubbstugan: Tisdagen 21/4 2020 kl 18.30 – 20.00
Tillfälle 2. Klåveröd Söndagen 26/4 2020 kl 12.30 – ca 15.30
Tillfälle 3. Klåveröd Söndagen 10/5 2020 kl 12.30 – ca 15.30
Tillfälle 4. Klåveröd Söndagen 24/5 2020 kl 12.30 – ca 15.30
Tillfälle 5. Klåveröd Söndagen 31/5 2020 kl 12.30 – ca 15.30

Kursavgift: 1100:-

Max antal deltagare är 6 st så skynda dig att skicka in anmälan!

Du måste vara medlem i Svalövs Brukshundklubb för att gå kurs hos oss.

Instruktör är Mikael Hultman.
Mikael kommer att ha ett antal medhjälpare under kursen. Bland annat Mats Jarl och Anette Jarl.

Välkommen att anmäla dig till mats.a.jarl@hotmail.com