Ny grundkurs i Specialsök

Grundkurs i Specialsök
Uppdaterade datum – kursen är lämplig för alla hundar över 6 mån och har inga förkunskapskrav.

Specialsök är en aktivering för hund och förare där föraren utbildar hunden att söka, hitta och markera en specifik doftetikett i olika typer av miljöer, på kursen söker vi efter röd Kong Classic. På grundkursen får du kunskaper om hundens luktsinne, hur hunden arbetar för att hitta doftetiketten, grunderna i sökarbetet och hur du bäst belönar din hund. Kursen hålls inomhus.

Tonvikten är på praktik men kursen innehåller även en del teori. De praktiska övningarna förutsätter engagemang för övriga kursdeltagares hundar. För bästa inlärning och koncentration för både hund och förare så tränar vi en hund i taget, din hund måste därför kunna vänta i bilen, vid mycket kallt väder kan hundarna komma med in och vänta i rum där vi inte tränar.

Kurstid och kostnad

Onsdagar kl 19.00 – 21.00 den 27/11, 4/12, 11/12, 18/12, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2

Kursen kostar 1560 kr och du anmäler dig på mail till instruktören Christina Radeby ‘christina.radeby@telia.com’