Prova På Kurs  Agility-Spår-Sök-Rallylydnad

Prova på olika form av hundträning/aktivering.

På en Prova På kurs behöver du och din hund inga förkunskaper i ämnet. Anmälan görs till med mail till hug@svalovsbrukshundklubb.com.

I Agility och Sök bör du kunna ha din hund lös och att den kommer på inkallning för att få ut något på kurstillfället. Vi hjälper dig och visar utifrån de erfarenheter du har.

Meningen är att du med Prova På ska få insyn i vad det handlar om och förhoppningsvis lite lättare kunna välja vad som passar dig och din hund.  Att kunna välja vad som är mest kul för just er!

Agility – fartfylld träning i en bana med olika hinder på vägen som hopp, slalom, tunnel mm. Malin Henriksson, tränar och tävlar agility i höga klasser

Spår – en bruksgren där hunden med nosen ska spåra ett i förväg utlagt spår, kan vara i skog, på äng, på asfalt. Björn Stenmark och Eva Paulin tränar och tävlar spår och lydnad.

Sök – en bruksgren där hunden använder nosen för att söka upp gömda människor inom ett förutbestämt område i skogen. Anette Jarl tränar och tävlar sök, lydnad, rally.

Rallylydnad – en lättare form av lydnad där du och hunden går en bana där det på vägen finns skyltar med uppgifter att utföra. Rally – Christel Jönsson och Anette Jarl tävlar båda i rally på olika nivå, även lydnad och bruksgrenar.

Vi träffas 4 gånger, en gång per gren, och du får prova på dessa fyra träningsformer tillsammans med din hund.

Agility – onsdagen den 9 oktober kl 18:00-19:30 på klubben

Spår – söndagen den 13 oktober kl 12:00-ca 14:00 i skogen (plats meddelas senare)

Sök – söndagen den 20 oktober kl 12:00-ca 14:00 i skogen (plats meddelas senare)

Rallylydnaden – onsdagen den 23 oktober kl 18:00-19:30 på klubben

Anmälan görs till med mail till hug@svalovsbrukshundklubb.com.

Kostnad för kursen är 550 kr och betalas till klubbens bg 364-4549 eller swish 123 593 1381

senast 4 oktober.

För att delta måste du ha ett medlemskap i Svalövs Brukshundklubb, 550 kr/år, se vidare info på klubbens hemsida www.svalovsbrukshundklubb.com

Hoppas vi ses!